Karanténba került az újfehértói polgármester

Karanténba került az újfehértói polgármester

Hosszú József (Fotó: Hosszú József Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Házi karanténba vonult szerdán Hosszú József, Újfehértó polgármestere – minderről Facebook oldalán számolt be.

Mint írta, reggel értesítette a Népegészségügyi Főosztály, hogy egy olyan személynek, akivel a múlt héten tárgyalt, pozitív lett a koronavírus-tesztje.

„Én nem vettem részt az augusztus 1-jei rendezvényen, munka során kerültünk kontaktba múlt hét elején. Nem beteg vagyok és tüneteim sincsenek, de házi karantént ír elő a jogszabály. Azokra, akik velem kapcsolatba kerültek, nem vonatkozik semmi előírás, mivel ők nem koronavírusos beteggel kerültek kapcsolatba, csak kontaktszeméllyel” – fogalmazott a Fidesz–KDNP színeiben mandátumot szerzett polgármester.

Korábban szintén a polgármester tájékoztatása nyomán számoltunk be róla, hogy minden résztvevő házi karanténba került egy újfehértói magánrendezvény után, melyet az egyik önkormányzati helyiségben tartottak.

Hozzátette akkor: az érintett személy nem Újfehértón lakik. „Egyelőre igazoltan pozitív újfehértói lakosról nincs tudomásunk, de tekintettel arra, hogy a rendezvényen több újfehértói lakos is jelen volt, mindenkitől fokozott óvatosságot kérek. A rendezvény résztvevői házi karanténba kerülnek. A kontaktkutatás jelenleg is zajlik” – írta.