Kártalanítást ígér a Mol azoknak az autósoknak, akik véletlenül túlfutottak a tankolással

Kártalanítást ígér a Mol azoknak az autósoknak, akik véletlenül túlfutottak a tankolással

Mol felirat az olajkonszern töltőállomásán Budapesten, a Szentendrei úton 2017. március 23-án (fotó: MTI/Marjai János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Mol kártalanítja azokat, akik pénteken az 50 liter feletti tankolás miatt a jóval magasabb piaci árat fizették az üzemanyagért – tudta meg az Rtl.hu. 

Mint megírtuk, péntekről a Mol töltőállomásain 50 liter üzemanyagot lehet hatósági áron tankolni, a kannákba pedig csak piaci áron lehet vásárolni. A Mol azzzal kommunikálta a pénteki bejelentést, hogy így tudják minden vásárlónak biztosítani a kiszolgálást és a töltőállomások zavartalan működését.

Ám ha valaki tájékozatlanságból vagy figyelmetlenségből ötven liter felett tankolt – miközben a Mol-kutakon még semmilyen automatizmus nem állítja le a tankolást 50 liternél – akkor a piaci árat kellett fizetnie, ami már néhány liternél is húszezer forint pluszköltséget jelenthet.

A Mol úgy tájékoztatta a portált, hogy ha valaki pénteken még nem tájékozódott, nem olvasta el a kiírást, és 50 liter felett tankolt, akkor – ha jogosult hatósági árra – természetesen az 50 liter feletti tankolására is hatósági árat alkalmaznak.

– Ha ez valami folytán nem így történt, abban az esetben a Mol ügyfélszolgálatán érdemes jelentkezni, haladéktalanul kártalanítjuk – áll a társaság válaszában.

A Mol azt is jelezte, hogy a kútoszlopok mechanikai átállítása folyamatosan zajlik, a cégnek azonban több mint 470 töltőállomása van, ezért a teljes átállás néhány napot igénybe vesz, legkésőbb a jövő hét első felében befejeződik.

A Mol mellett egyébként már az OMV és a Lukoil – valamint egyes hírek szerint az Auchan – kútjain is mennyiségi korlátozások léptek életbe.

Címkék: Mol, benzinkút, tankolás