Kásler: 3000-5000 magyar vehet részt az orosz vakcina klinikai vizsgálatában

Kásler: 3000-5000 magyar vehet részt az orosz vakcina klinikai vizsgálatában

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere sajtótájékoztatót tart az egészségügyi dolgozók 500 ezer forintos juttatásáról az Emberi Erőforrások Minisztériumában 2020. június 5-én (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A WHO-protokollok alkalmazásával készül az orosz oltóanyag – írta Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter közösségi oldalán.

Az orosz vakcináról részletes tájékoztatást kapott moszkvai látogatása alkalmával a magyar delegáció. Szakembereink meggyőződtek róla, hogy a legmodernebb technológia és a WHO protokollok alkalmazásával készül az ottani oltóanyag – írja Kásler Miklós.

A miniszter azzal folytatta: az orosz fél nagyvonalú felajánlása szerint pedig hazánkban 3-5 ezer ember számára nyílhat lehetőség az orosz vakcina klinikai vizsgálatában való részvételre.

„A célunk ugyanis változatlan: a magyar emberek csak garantáltan biztonságos és hatékony oltóanyaghoz juthassanak hozzá” – írta a miniszter.