Kásler épp aznap emlékezett meg a család nélküliekről, mikor nehezítették az egyedülállók örökbefogadását

Kásler épp aznap emlékezett meg a család nélküliekről, mikor nehezítették az egyedülállók örökbefogadását

Kásler Miklós, az emberi erõforrások minisztere az iskolai tankönyvkiszállításról és a köznevelési intézmények járványügyi protokolljáról tartott sajtótájékoztatóján az Emberi Erõforrások Minisztériumának Tükörtermében 2020. augusztus 25-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A krisztusi szeretet az emberiség és a történelem legfőbb mozgatórugója lett. (...) Karácsonykor Krisztus születésére, a szeretet születésére emlékezünk, és számot vetünk azzal, hogy éljük életünket és megtervezzük a jövőt. Nem minden embertársunknak adatott meg az a lehetőség, hogy szerető család körében élje meg a legszebb emberi ünnepet. Ilyenkor gondoljunk ő rájuk is, és próbáljunk meg a krisztusi szeretetből levezethetően számukra is szép, meghitt környezetet teremteni – erről beszélt Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) vezetője egy keddi videóüzenetben.

Az üzenet apropója az volt, hogy „a minisztériumok és háttérintézményeik munkatársainak köszönhetően 7500 gyermekvédelemben élő fiatal kap személyre szóló ajándékot”. A videóüzenet végén Kásler megköszönte a minisztérium minden dolgozójának, hogy idén karácsonykor is gondoltak a rászoruló gyerekekre.

Érdekesség, hogy a nehéz sorsú gyerekekkel kedden a Fidesz–KDNP többségű parlament is gondolt: ugyanis éppen aznap szavazták meg, hogy az egyedül örökbe fogadni szándékozók fő szabály szerint ne fogadhassanak örökbe, legfeljebb akkor, ha azt Novák Katalin családügyi miniszter személyesen engedélyezi. Ezt sokan úgy értelmezték, a kormány azt próbálja ellehetetleníteni, hogy homoszexuális párok is örökbe fogadhassanak, de az intézkedés persze minden egyedülálló embert érint.

A hivatalos indoklás szerint azért a házaspárok élveznek előnyt, mert a házasság a legtartósabb kapcsolati forma. Novák egyébként a héten azzal került a figyelem középpontjába, hogy egy videón arról beszélt, a sikeres nők mások terhét is cipelik, majd később arról, hogy kiforgatták a szavait.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.