Kásler megmagyarázta, ki, miért marad ki a félmilliós juttatásból

Kásler megmagyarázta, ki, miért marad ki a félmilliós juttatásból

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Láng-Bognár Kinga, a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs szóvivője és Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere (b-j) az új koronavírussal kapcsolatban tartott kormányzati sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban 2020. február 26-án (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kellemetlen kérdést kapott a demokrata.hutól Kásler Miklós emberi erőforrásért felelős miniszter – vette észre az atv.hu. A kormánypárti lap az iránt érdeklődött, miért nem kapják meg az egészségügyben mindenki számára ígért félmillió forint egyszeri juttatást a gyógyszerészek. A miniszter a kérdésre a következőt válaszolta:

„A gyógyszerészek valóban szerepeltek a kormány elé kerülő díjazottak listáján, de kérdőjellel, ugyanis az ágazat eleve nagyon magas, huszonöt százalékos haszonnal dolgozik, ráadásul az üzletek vállalkozási formában szolgáltatnak és a tulajdonosok közel egyharmada külföldi. A gyógyszertárak egyébként is azt tették, amit járvány nélkül is tettek volna.”

A gyógytornászok és az idősotthoni dolgozók, illetve a házi segítségnyújtók pedig azért maradtak ki, mert a munkáltatójuk, egyben fenntartójuk is az illetékes egyház, a vállalkozó, az egyesület, vagy éppen az önkormányzat. „Sajnos így nem tartoznak bele abba a körbe, amely kifejezetten az egészségügyi dolgozókat öleli fel, noha az ő munkájuk is a járvány idején kifejezetten veszélyes, hála és köszönet illeti őket” – fogalmazott a miniszter.

Korábban a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke, majd pedig a Magyar Orvosi Kamara is közleményt adott ki, amelyben nehezményezték, hogy a gyógyszerészek nem részesülnek az egyszeri 500 ezres juttatásból. Az intézkedés egyébként közel 12 ezer dolgozót érintett volna.