Kásler Miklós a kórháztűz után: Újra kell szervezni a budapesti sürgősségi ellátást

Kásler Miklós a kórháztűz után: Újra kell szervezni a budapesti sürgősségi ellátást

A Szent Imre kórház sürgősségi osztálya a tűz után 2022. január 23-án (Fotó: Kásler Miklós Facebook-videója)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A legfontosabb feladat a betegek biztonságba helyezése után a budapesti sürgősségi ellátás újraszervezése és a rekonstrukció azonnali elindítása – jelentette ki az emberi erőforrások minisztere vasárnap a Szent Imre kórházban, ahol vasárnap reggel tűz ütött ki.

Kásler Miklós miniszter a helyszínen tájékozódott arról, hogy a betegek, az őket gyógyító és ápoló orvosok, ápolók, valamint a teljes személyzet biztonságban van, és a főigazgatót minden segítségéről biztosította. A miniszter a Facebook-oldalán közzétett videóban úgy fogalmazott: „ami rajtunk múlik, azt megtesszük”.

Kásler Miklóst a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház főigazgatója, Bedros J. Róbert tájékoztatta a helyszínen a tűzesetről, annak körülményeiről. A főigazgató a videóban elmondta: a tűz a sürgősségi osztály detoxikáló helyiségéből indult ki. A tűzben egy beteg életét vesztette. Az A épületben lévő 56 beteget biztonságba helyezték. Jelenleg a károk felmérése folyik – mondta Bedros J. Róbert.

Az előzetes vizsgálatok szerint a sürgősségi osztály detoxikáló helyiségében elhelyezett dohányzó beteg okozhatta a tüzet – írták az intézmény Facebook-oldalán.

– László Imre polgármester úr személyesen tájékozódott az eseményekről és felajánlotta az önkormányzat segítségét – erről írt közösségi oldalán Orosz Anna, Újbuda momentumos alpolgármestere, megköszönve a tűzoltók munkáját.

Vasárnap reggel ütött ki tűz a XI. kerületi Tétényi úton lévő Szent Imre kórházban. Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel azt közölte: a tűz mintegy 50 négyzetméteren égett egy földszinti helyiségben. A lángok és a hőterhelés azonban mintegy 100 négyzetméteren rongálta meg az épületet. A tűzeset keletkezésének körülményeit a katasztrófavédelem hatósági eljárás keretében vizsgálja.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője korábban az MTI-vel azt közölte: egy fiatal nő súlyos égési sérülések miatt vesztette életét. Hozzátette: a helyszínre hét mentőegység érkezett, két férfit és egy nőt füstmérgezés gyanújával más kórház toxikológiai osztályára vittek.

 

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Keresés

Árnyék podcast – A vert sereg