Kásler Miklós: A kormány 2010-től kiemelten kezeli az egészségügyisek és erkölcsi megbecsülését

Kásler Miklós: A kormány 2010-től kiemelten kezeli az egészségügyisek és erkölcsi megbecsülését

Kásler Miklós (Forrás: Magyarország kormánya/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kormány Facebook oldalán megjelent rövid videóban mondott köszönetet az egészségügyben dolgozók munkájáért december 24-én a szektort irányító Kásler Miklós. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) vezetője – ahogy fogalmazott – a szeretet ünnepén köszönetét és nagyrabecsülését fejezi ki az érintettek áldozatos munkájáért. 

– Önök emberéleteket mentenek, türelemmel és alázattal próbálják enyhíteni a rászorulók a rászorulók fájdalmát – fogalmazott a politikus, kiemelve, hogy az egészségügyben dolgozók a szakértelmükkel segítik a betegek gyógyulását.

Majd rátért arra, hogy „a magyar kormány 2010-től kiemelten kezeli az egészségügyben dolgozók anyagi és erkölcsi megbecsülését”. Itt felidézte, hogy 2021-ben minden idők legnagyobb orvosi béremelése lépett életbe, így a doktorok fizetése 2023-ra átlagosan 2,5-szeresére emelkedik. Az egészségügyi szakdolgozók bére pedig jövő januártól 30 százalékkal nő.

– Köszönöm önöknek, hogy a karácsonyi ünnepek alatt is kitartóan, alázattal legjobb tudásuk szerint teszik a dolgukat – zárta rövid beszédét Kásler Miklós.