Kásler Miklós: A nemzet egy emberként tisztelettel adózik az egészségügyi és szociális dolgozók előtt

Kásler Miklós: A nemzet egy emberként tisztelettel adózik az egészségügyi és szociális dolgozók előtt

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A nemzet egy emberként tisztelettel adózik az egészségügyi és szociális dolgozók teljesítménye előtt – jelentette ki az emberi erőforrások minisztere a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében vasárnap. Az MTI által is idézett Kásler Miklós leszögezte, hogy a modern egészségügyi rendszerek eddig nem tapasztalt kihívással állnak szembe a koronavírus-járvány idején, amely leginkább az egészségügyi dolgozókat teszi próbára.

– A legelesettebb honfitársainkért dolgozó orvosok, ápolók, szociális gondozók mind emberfeletti teljesítményükkel tartják fenn a társadalmunk jelenbe, és még inkább a jövőbe vetett hitét – hangsúlyozta a tárcavezető. Kásler Miklós a védekezés első vonalában helytálló kollégáiról azt mondta, ők ma az ezeréves magyar állam legdicsőbb eszmeiségét testesítik meg, ami a kitartást és a fennmaradásért folytatott nemes küzdelmet jelenti.

Kásler Miklós azt írta: „Önök azok, akik magyar emberek ezreinek nyújtanak segítő és gondoskodó kezet”, elhivatottságuk pedig megnyugvást jelent ápoltjaik, betegeik számára is. A miniszter arra kérte az egészségügyben és a szociális ágazatban dolgozókat, hogy őrizzék meg hitüket ebben a rendkívüli időszakban.