Kásler Miklós: A szakirodalom az eltérő harmadik oltást ajánlja

Kásler Miklós: A szakirodalom az eltérő harmadik oltást ajánlja

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere (Fotó: Kásler Miklós/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere interjút adott a Hít tv-nek, ezt szemlézte a HVG. Az Orbán Viktor által pénteken bejelentett harmadik oltásról, illetve az egészségügyi dolgozók kötelező oltásáról is beszélt a miniszter. Sok új részlet nem derült ki az interjúból, de néhány momentum kissé jobban sejthetővé vált.

A miniszter arról beszélt, hogy az egészségügyben minden dolgozónak kötelező lesz az oltás, függetlenül attól, hogy munkája során találkozik-e betegekkel, vagy sem. Akinek valamilyen egészségügyi okból nem adható be az oltás, azt olyan munkakörbe helyezik át, ahol nem találkozhat betegekkel.

A harmadik oltásról elmondta, hogy számos külföldi modellt megvizsgált a kormány, és ezek alapján az a tapsztalat, hogy a vegyes oltások produkálják a legjobb antitestválaszt. Vagyis a harmadik alkalommal eltérő típusú vakcinát érdemes az embernek adni. Vagyis aki először Sinopharmot vagy vektorvakcinát (AstraZenecát vagy Szputnyikot) kapott, az most kapjon mRNS-t, aki pedig mRNS-t kapott, az kapjon vektort vagy elölt vírust tartalmazó oltóanyagot (tehát kínai Sinopharmot).

Ez utóbbi lehetőség biztos nagyon népszerű lesz.