Kásler Miklós: Jókedvűen, fáradtan, de lelkesen dolgoznak az Infektológiai Intézetben

Kásler Miklós: Jókedvűen, fáradtan, de lelkesen dolgoznak az Infektológiai Intézetben

Forrás: Kásler Miklós Facebook-videója

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere felkereste a Covid-ellenes küzdelem első vonalában küzdő Országos Infektológiai Intézetet a Szent László Kórházban, hogy megnézze a leterheltséget, a betegforgalmat és az intenzív osztályt, valamint beszélgessen a kollégáival. Erről videót is készítettek.

Az intézet egy év óta rendkívül nehéz körülmények között dolgozik, ők vezették be a koronavírussal kapcsolatos protokollokat, részt vettek a klinikai kutatásokat, ezzel indokolta, hogy miért tartotta fontosnak, hogy meglátogassa az intézményt.

„Nagyon jó benyomásokat kaptam, ugyanis a kórházi kapacitások nem merültek ki a harmadik hullám legnehezebb időszakában sem. Ugyan magas terheléssel dolgoznak, de jókedvűen, fáradtan, de lelkesen” – mondta a kis videóban. Szerinte ez a garancia arra, hogy a harmadik hullám legnehezebb részén is túljussunk ebben az intézményben és a magyar egészségügy egészében is.