Kásler Miklós: Március óta két egészségügyi dolgozó halt meg a vírusban

Kásler Miklós: Március óta két egészségügyi dolgozó halt meg a vírusban

Koronavírus idején a Szent László Kórház (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Augusztus végén, szeptember elején a járvány általában a fiatalabb generációt érintette, ez azóta megváltozott, a korosztály folyamatosan tolódik ki az idősebbek felé. Jelenleg az 50-65 év közöttiek között a leggyakoribb a vírusfertőzés, az összes fertőzött körülbelül 40-45 százalékát jelentik – erről beszélt Kásler Miklós a Spirit FM Exkluzív Novák Andrással című műsorában. A 65 éven felüliek érintettsége 8-10 százalék között van, a fennmaradó százalékokat a 20-40 év közöttiek töltik ki.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője elmondta azt is, hogy az egészségügyi dolgozók között nagyjából annyi vagy kevesebb fertőzött van, mint az első hullámban. – Március óta két egészségügyi dolgozó halt meg a vírusban – tette hozzá.

A vakcinával kapcsolatban a miniszter arról beszélt, hogy Magyarországon csak teljesen biztos vakcinát fognak alkalmazni, azt viszont senki nem tudja megmondani, hogy erre mikor kerül sor. Kásler Miklós szerint számos kérdés van a vakcinával kapcsolatban, például az is, hogy elegendő lesz-e egyfajta vakcina.