Kásler Miklós: Meg sem rendültünk, Lombardia összeomlott

Kásler Miklós: Meg sem rendültünk, Lombardia összeomlott

Kásler Miklós (Fotó: Kásler Miklós Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Meg sem rendültünk, Lombardia összeomlott – válaszolta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere vasárnap este a Bayer Showban, a Hír Tv-n arra a műsorvezetői „kérdésre”, hogy az ellenzék szerint „összeomlott az egészségügy”. A miniszter szerint ez nem igaz, és nem is fog előfordulni, hogy bármi baj legyen a kórházakban a koronavírus-járvány következtében.

Kásler Miklós azt is mondta, hogy felszereltségben és struktúrában a magyar egészségügy Európa legjobbjai közé tartozik, ezért csak akkor nem fog helytállni, ha valami „különleges katasztrófa” történik.

„A brit mutáns már jelen volt decemberben és januárban is” – mondta Kásler Miklós. Eddig Müller Cecília arról beszélt, hogy az januárban jelent meg Magyarországon.

A miniszter elismerte, hogy a magyar halálozási adatok valóban magasak, de volt, amikor a magyar adatok a világon a legjobbak közé tartoztak. Szerinte majd a járvány végén lehet pontosan felmérni, hogy melyik ország, hogy teljesített. Az eltávozottak száma megduplázódott volna három-négy hét alatt – válaszolta arra a kérdésre, hogy mi lett volna, ha februárban nyit a kormány.

Szerinte legkorábban május végén, június elején lehet nyitni, ha nem jön közbe valami, például egy új vírusmutáció. Úgy vélte, így is az elsők között fog Magyarország a szigorításokon enyhíteni.

(24.hu)