Kásler Miklós: „Megérzésből és ösztönből” cselekedett – videóval

Kásler Miklós: „Megérzésből és ösztönből” cselekedett – videóval

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A frontvonalban teljesítő egészségügyi dolgozók 500 ezer forintos egyszeri juttatást kapnak július 1-jén – mondta Kásler Miklós az Életközelben című videósorozat első részében.  Az emberi erőforrások miniszter Miniszteri percek címen is futtat egy videósorozatot azután, hogy esetleges távozásáról cikkezni kezdett a sajtó.

https://www.facebook.com/emberieroforrasokminiszteriuma/videos/1325407170998374/?t=1&v=1325407170998374

A mostaniban arról esik szó, hogy több mint 92 milliárd forintból 160 ezer egészségügyi dolgozó kap egyszeri 500 ezer forintos juttatást a kormánytól.

A riporter részéről elhangzott az a megállapítás is, hogy Orbán Viktor szerint Kásler Miklós történelmi tettet hajtott végre, amikor mindenki mást megelőzve felfedezte a koronavírus-helyzet veszélyességét. Ezzel kapcsolatban beszélt arról a tárcavezető, hogy megérzésből és ösztönből cselekedett a járvány alatt, ezek alapján hozott döntéseket.

Kásler az interjúban beszélt még a várható egészségügyi átalakításról is. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a járvány idején megmutatkoztak az ellátórendszer gyenge pontjai, melyek korrigálására egy hosszú távú tervet dolgoznak ki. A struktúraváltás fontos célkitűzése „az állami és a magánellátás mielőbbi szétválasztása lesz, s ezt oly módon kell végrehajtani, hogy az mind a két rendszer javára váljon”.

Emellett hangsúlyozta, fontos, hogy a családi orvosi rendszer megerősítésével tehermentesítsék a fekvőbeteg-ellátást. Hozzátette: alapos struktúraváltásban gondolkodnak, melynek munkálatai legalább két éve elkezdődtek, a szükséges átalakítások kezdetére pedig már nem kell sokat várni.