Kásler mindenkit megnyugtatott, nem kapnak soron kívüli oltást a tanárok

Kásler mindenkit megnyugtatott, nem kapnak soron kívüli oltást a tanárok

Kásler Miklós (Fotó: Kásler Miklós Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az azonnali kérdések órájában Orbán Viktor miniszterelnökön kívül Kásler Miklóst is kérdezték a parlamentben kedd délután. A jobbikos Csányi Tamás a digitális oktatásról és a Kréta-rendszerről kérdezte az emberi erőforrások miniszterét, miután a rendszer a távoktatás első napján összeomlott. Illetve az iránt is érdeklődött, hogy beoltják-e a tantermen kívüli oktatási időszakban azokat a tanárokat, akik ezt igénylik?

– A tanárok ugyanúgy megkapják az oltást, mint minden más magyar állampolgár, az életkoruk és egészségügyi állapotuknak megfelelően – mondta a miniszter.

A Kréta rendszer összeomlásával kapcsolatban a Telex tudósítása szerint azt válaszolta: „akkor, amikor erre szükség volt, az egész rendszer egyetlen hétvége alatt átállt a digitális oktatási módra, ez a magyar pedagógusi kar rendkívüli teljesítménye volt. Rendelkezésre áll az internetelérhetőség, az európai átlag felett, a széles sávú lehetőségek ugyanígy rendelkezésre állnak. A magyar pedagógusok több mint 60 százaléka úgy értékeli, ezt a rendszert megfelelően tudja használni. A digitális tartalmakat az ország kifejlesztette, a felhasználók mértéke jelentősen megnőtt. Elérhetők a tankönyvek, jegyzetek, példatárak, a magyar kultúra kincsei, több mint kilencven film és lehetne folytatni a felsorolást.”