Katonai egyenruhába öltözött emberekkel pózolt Toroczkai

Katonai egyenruhába öltözött emberekkel pózolt Toroczkai

Budapest, 2019. május 14. Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke (k) bemutatja a párt az új honvédelmi, hagyományõrzõ szervezetét, a Nemzeti Légiót a párt József körúti irodájában 2019. május 14-én. Mellette Födelmesi László, a Nemzeti Légió vezetõje (j) és Dorogi György, a Nemzeti Légió ötletgazdája (b). MTI/Mónus Márton

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nemzeti Légió néven alakulhat újjá az, amit korábban Magyar Gárda néven ismertünk – jelentette be Toroczkai László a Mi Hazánk keddi sajtótájékoztatóján. Szavainak nyomatékot adva katonai egyenruhába öltözött emberekkel vette körül magát. Köztük elmondása szerint vannak régi magyar gárdisták, „Farkasok”-tag és olyan is, aki a francia idegenlégióban szolgált. Toroczkai közlése szerint a Betyársereggel terveznek együttműködni. Ernyőszervezetként kívánnak működni, ahova bevonzzák a többi szóba jöhető szervezetet is.

A sajtótájékoztatón felszólalt egy leendő tag, Dorogi György is, aki úgy látja, „a hadsereg nem biztos, hogy képes megvédeni az országot, a rendőrség szerepét sem tudjuk pontosan behatárolni”. A jelentkezésnél felmérés is lesz, tagdíjat fognak szedni, a tagok pedig maguk szerzik be a felszerelésüket.

Az Index beszámolója szerint Toroczkai elmondta, Törökszentmiklóson még nem lesz ott ez a légió, de vonulni mindenképp mennek majd, beadtak alternatív útvonalakat is. Hivatalosan június 1-jén, Szegeden alakul majd meg a Nemzeti Légió, egyesületi formában viszont már elindították a bejegyzést. Toroczkai közlése szerint azért Szegeden, mert századik évfordulója lesz a Nemzeti Hadsereg megalapításának, amikor Horthy Miklós bevonulásával „megtisztították Budapestet a kommunizmustól.” Jogászaikat már készítik arra, hogy a Magyar Gárdához hasonlóan ezt is be kívánják majd tiltani. Azt viszont nem mondta, ez esetben mit tesznek majd a jogászaik.

Törökszentmiklóson azok után terveznek vonulni, hogy egy feltehetőleg kábítószer hatása alatt álló ember brutálisan megvert ott többeket egy trafikban. Toroczkai ennek kapcsán múlt héten közölte, hogy Törökszentmiklóson 2005-ben már két cigány család terrorizálta a települést.

Emlékezetes, a Magyar Gárdát első fokon 2008 végén oszlatta fel a bíróság (jogerősen 2009 nyarán). Majd szinte azonnal hasonló félkatonai utódszervezetek alakultak, de a Fidesz végül kemény választ adott. A gyöngyöspatai gárdista vonulgatás után Szijjártó Péter például arról beszélt, hogy Magyarországon a rend fenntartása a rendőrség kötelessége. Pintér Sándor belügyminiszter pedig közölte, a gárdaszerű félkatonai szervezeteket nem fogja eltűrni.