Több autópályán is katonai járművekre kell számítani csütörtökön és szombaton

Több autópályán is katonai járművekre kell számítani csütörtökön és szombaton

Képünk illusztráció. A Magyar Honvédség újbeszerzésű Leopard 2A4HU harckocsija (balra) a német Krauss-Maffei Wegmann (KMW) GmbH & Co. KG. müncheni gyárában tartott bemutatón 2020. július 3-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több autópályaszakaszon és főútvonalon is katonai gépjárművek és harcjárművek közlekedésére kell számítani szeptember 30-án és október 2-án 10 és 17 óra között – közölte a Honvédelmi Minisztérium. A konvojok közlekedése csütörtökön és szombaton is érinti a Táborfalva - 5. számú főút - Lajosmizse - M5 autópálya - M43 autópálya - 47. számú főút - Hódmezővásárhely útvonalat, de szombaton a Hajmáskér - 8. számú főút - M7 autópálya - 62. számú főút - M8 autópálya - 51. számú főút - 52. számú főút - M5 autópálya - M43 autópálya - 47. számú főút – Hódmezővásárhely útvonalon is találkozhatnak a járművezetők katonai menetoszlopokkal.

A honvédség kéri a lakosságot, hogy az említett útvonalakon a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai menetoszlopot, ezzel is segítve annak biztonságos és folyamatos haladását. A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát - írta a tárca.