Katonai menetoszlop halad át az országon

Katonai menetoszlop halad át az országon

Az M7-es autópálya Székesfehérvár felé tartó szakasza (Fotó: Ing.Mgr.Jozef Kotulič)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Katonai menetoszlopra kell számítani az ország több főközlekedési útján vasárnap – tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium szombaton az MTI-t. A menetoszlop a Bakony térségét és az M3-as autópálya vonalát is érinti. A konvoj az Újdörögd–Nyírád (7317 sz. mellékút) – Devecser (8-as főút) – Veszprém (8-as főút) – Székesfehérvár – M7 – M0 – M3 – M35 – 4-es főút – Hajdúhadház útvonalon halad.

A Magyar Honvédség arra kéri a lakosságot, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.

A zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, ezért a menetoszlop elején és végén kísérőjárművek adnak biztosítást – írták. A honvédség arra kér mindenkit, hogy a katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjen.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az emberek nyugalmát - olvasható a közleményben.

Címkék: katonaság