Kecskeméten is összefog az ellenzék

Kecskeméten is összefog az ellenzék

Kossuth-szobor Kecskeméten (Fotó: Kriszti2083/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szombathely és Székesfehérvár után Kecskeméten is összefog az ellenzék, közös polgármesterjelöltet támogatnak majd az őszi önkormányzati választáson. A helyi KecsUP portál írta meg, hogy hamarosan bejelentik a megállapodást, és egy ember mögé sorakozik fel a Momentum, az LMP, az MSZP, a Jobbik és a DK. Azt a cikk alapján nem tudni, ki lesz ez a közös jelölt.

A lap megkereste egyenként a pártokat, akik mind azt írták, hogy partnerek lesznek az ellenzéki együttműködésben. A helyi MSZP úgy vélte: „külön indulni csak demokráciában van értelme.” A KecsUP úgy tudja, Kiskunhalason, Kiskunfélegyházán, Kalocsán és Baján is közös indulást terveznek.

Közös ellenzéki polgármesterjelölt Székesfehérváron | Magyar Hang

Úgy tűnik, egyre több településen lesz az őszi önkormányzati választáson teljes ellenzéki összefogás. A Mérce beszámolója szerint legutóbb Székesfehérvár is bekerült ebbe a körbe, ahol az ellenzék minden komoly tényezője, illetve a jelenlegi helyi képviselő-testületben ott lévő pártok - az MSZP, a DK, az LMP, a Momentum és a Jobbik - felsorakozott a fehérvári MSZP-s elnök, Márton Roland mögé.

Csütörtökön számoltunk be róla, hogy Cser-Palkovics András kihívója Székesfehérváron a szocialista Márton Roland lesz. Mögötte az MSZP, a DK, az LMP, a Jobbik és a Momentum sorakozott fel. Márton azt ígérte, felszámolja a közlekedési káoszt, megszünteti az egészségügyi várólistákat, és Közép-Európa ipari központjává teszi a várost. Szólt a helyi kisvállalkozók támogatásáról is. Székesfehérvárról is régóta hallani, hogy egyre több ukrán vendégmunkás érkezik a településre, a helyiek már a boltban, az utcákon is gyakran hallanak ukrán beszédet.