Kaotikus szervezés, látványos bemutatók a kecskeméti repülőnapon – Galéria

Kaotikus szervezés, látványos bemutatók a kecskeméti repülőnapon – Galéria

Benkő Tibor honvédelmi miniszter beszédet mond, mellette Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka (j) a kecskeméti nemzetközi repülőnap és haditechnikai bemutató ünnepélyes megnyitóján az MH 59. Szentgyörgyi Dezső repülőbázison 2021. augusztus 28-án. A kétnapos, augusztus 28. és 29-i rendezvény programjai között számos légi és szárazföldi bemutató szerepel. A magyar légierő mellett mintegy tucat nemzet tart légi bemutatót. MTI/Ujvári Sándor

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sokan panaszkodtak felháborodottan a kecskeméti repülőnap hivatalos Facebook-oldalán, mert a rendezvény első napján kialakult forgalmi torlódás miatt hatalmas dugó volt – írja a Telex. A portál idézi a repülőnap hivatalos Facebook-oldalán panaszkodókat is, amelyekből kiderült, hogy órákon át araszoltak az előre megváltott, több ezer forintos jeggyel az autóban utazók, hogy egyáltalán letehessék az autójukat a parkolóba. Már aki kivárta, mert voltak többen, akik visszafordultak.

– 2 órája várunk, hogy egyáltalán a parkolóba bejussunk! Kecskemétre vezető autópálya behajtás 3 lehetősége közül 1-et hagytak meg a gépkocsi-forgalomnak! Felháborító ez a szervezés! 10 km-es sor van, akik arra várnak, hogy busszal a parkolókból eljussanak a repülőtérre, és 2 órán belül 2 db csuklós buszt láttunk, akik viszik az embereket! – ehhez hasonló kommentek lepték el a közösségi oldalt. – Rengetegen vissza fordultak, de aki meg helyben elment volna, de nem volt már jegy, az nem vehet a helyszínen. Ennyire felháborító módon még nem volt repülősnap szervezése elcseszve. Gratulálok – írta egy másik hozzászóló délelőtt. 

 

A Telex megkereste a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságot, ahol azt a tájékoztatást kapták, hogy összesen egy útvonalat zártak le, a kecskeméti elkerülőt a város tehermentesítése érdekében, balesetek pedig nem történtek, de a haladás valóban lassú volt.

Az augusztus utolsó hétvégéjére szervezett kecskeméti nemzetközi repülőnap és haditechnikai bemutató nagy érdeklődés mellett kezdődött meg. Már a szombat reggel 7 órai kapunyitás előtt hosszú sorokban várták az emberek, hogy bejuthassanak a kecskeméti repülőbázisra – ezt már az MTI írta az eseményről. 

Benkő Tibor honvédelmi miniszter a kecskeméti nemzetközi repülőnap és haditechnikai bemutató ünnepélyes megnyitóján többek között arról beszélt, hogy „az a honvédelmi és haderőfejlesztési program, amelyet a nemzeti kormányunk támogat, lehetővé teszi, hogy nyugodtan, békében és biztonságban élhessünk”.

A honvédség állománya 2016 óta 15 százalékkal nőtt – mondta –, és felhívta a figyelmet arra, hogy augusztus 31-éig még várják a jelentkezőket az új formára, az önkéntes katonai szolgálatra, amely a felsőoktatási tanulmányokban plusz pontokat is jelent.

Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka köszönetet mondott a társadalom katonák iránti figyelméért, támogatásáért. Ennek bizonyítéka az is, hogy a repülőnapra minden jegy elkelt – jegyezte meg.

A szombati bemutató mindenesetre látványosra sikeredett, amit az MTI munkatársának fotói segítségével idézünk fel.