Kedélyes zsidózás Bayer Zsolt műsorában

Kedélyes zsidózás Bayer Zsolt műsorában

Fotó: Aryan Singh

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kormánypárti Karc FM délutáni betelefonálós műsorának készítői valószínűleg még nem értesültek a Fidesz fordulatáról, amelynek a 888 és az Echo Tv megmondóemberei már áldozatául is estek. Az Orbán-kormány az utóbbi hónapokban az izraeli kormányfő, Benjamin Netanjahu feltétlen és kritika nélküli hívévé vált, miközben évekkel ezelőtti felvételekkel próbálja hitelteleníteni a Jobbik politikusait.

A miniszterelnök a palesztin félnek hátat fordítva rendszeresen egyeztet közel-keleti kollégájával, izraeli stratégákkal építtette fel gyűlöletpropagandáját, a kormány pedig legutóbb – szembemenve az uniós külpolitikai iránnyal – diplomáciai képviseletet nyitott Jeruzsálemben.

Miközben szerkesztőségünket a propagandagépezet a 9 évvel ezelőtt „rosensteinező” Pörzse Sándor a Kötöttfogás című vitaműsorunkban való szerepeltetésével revolverezi, Bayer Zsolt műsorában még most is eltűri a „Jakab Péter-félézést”. A Karc FM-en futó Paláver február 20-ai adásában egy betelefonáló asszony régi zsidóviccet mesélt, ahol a zsidó szereplőt „Jakab Péter-félé”-nek nevezte, majd a jól ismert poénon közösen kuncogott a műsorvezetővel. Bayer Zsolt egy fél mondattal sem vetette fel, hogy a „Jakab Péter-félézés” nem elegáns, de még inkább: nem elfogadható szófordulat.

Emlékezetes, az Echo Tv Keménymag című műsorában Jákobként emlegették Jakab Péter jobbikos képviselőt, jó ötletnek gondolva a más nevével és származásával való viccelődést. A szereplőket a csatorna vezetése később lecserélte, felháborítva ezzel a műsor nézőközönségét. Erről kommentek százai is tanúskodnak a tévé Facebook-oldalán. Több néző kifejezetten a felelős megnevezését követeli az Echo Tv vezetésétől.

Nem hívják többet az Echo TV-be a jákobozókat | Magyar Hang

Miközben Gyöngyösi Márton évekkel ezelőtti kijelentéseit elemzi a kormánysajtó, képviselőtársát jákobozták az Echo TV-ben.

Vagyis úgy tűnik, a többéves hergelés és gyűlöletkeltés után a propagandának nem sikerül a túlkompenzálás. Az ügy téma volt a Kötöttfogás legutóbbi műsorában is, ahol a résztvevők arra jutottak: bár az echós megmondóemberek szereplése kifejezetten kínos volt, a csatorna túlkompenzált azzal, hogy egyből letiltotta őket.  

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.