„Kényelmetlen a biztonsági öv? A koporsó kényelmetlenebb”

„Kényelmetlen a biztonsági öv? A koporsó kényelmetlenebb”

Ütközésben összeroncsolódott járművek az 55-ös főúton Ásotthalom közelében 2023. október 27-én (Fotó: MTI/Donka Ferenc)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gyalázatos számokat mutatnak a rendőrök októberi ellenőrzésének adatai – az Országos Rendőr-főkapitányság fogalmazott így. Mit írták, az elmúlt hónapban több mint 10 700 olyan autóssal – 80 százalékban sofőrökkel – találkoztak, akik fittyet hányva a szabályokra nem csatolták be a biztonsági övet. Még nagyobb felelőtlenségnek nevezték, hogy közel kétszázan a gyermekük testi épségét és életét kockáztatták azzal, hogy vagy szabálytalanul, vagy egyáltalán nem használták a gyermekülést. A kifogások tárháza persze kimeríthetetlen: „kényelmetlen”, vagy „épp csak leugrottam a boltba/óvodába/iskolába…”. Az ORFK szerint „mindent (is) hallottak már”.

 

– Van egy minden problémát megoldó jó tanácsunk, amit eddig azért nem vetettünk be, nehogy cinizmussal bélyegezzenek meg minket. Azoknak, akik az unásig ismételt rendőrségi üzenetek és a szabályok ellenére nem képesek bekötni magukat (vagy bukósisakot húzni), javasoljuk, hogy használják a közösségi közlekedést! Ott – kevés kivételtől eltekintve – nem lesz kényelmetlen a biztonsági öv – írták.