Kerpel-Fronius Gábor is elindul az önkormányzati választáson

Kerpel-Fronius Gábor is elindul az önkormányzati választáson

Kerpel-Fronius Gábor (Fotó: Halász Nóra/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megméreti magát az október 13-ára kiírt önkormányzati voksoláson a korábban még a főpolgármesteri jelöltségre is pályázó Kerpel-Fronius Gábor. A momentumos politikus Facebook-oldalán jelentette be, hogy elindul egyéni önkormányzati képviselőként a XIII. kerületben. A hagyományosan baloldali fellegvárnak számító városrészben egyébként, csakúgy mint szinte teljes Budapesten, együtt indul az ellenzék.

Kerpel-Fornius Gábor azt írta, hogy a megállapodás értelmében beáll a polgármesterként újrainduló Tóth József mögé, illetve továbbra is támogatja Karácsony Gergely főpolgármesteri kampányát. – Nagyon remélem, hogy a várakozásoknak megfelelően minél több kerületben ellenzéki győzelem születik, így Karácsony Gergely főpolgármesterként ellenzéki többségű közgyűléssel együtt irányíthatja Budapestet.

Security Check Required

null

A politikus neve akkor vált ismertté, amikor az európai parlamenti választásokon meglepően jó eredményt elérő Momentum úgy döntött, hogy beszállnak a főpolgármesteri jelöltségért zajló előválasztásba és saját jelöltet indítanak. Kerpel-Fronius Gábor végigkampányolta azt a néhány hetet, végül az előválasztáson – a teljes ismeretlenségből elbukkanva – harmadik helyen végzett. Később a győztes Karácsony Gergely a Magyar Hangnak elárulta, hogy a momentumos politikus fogja vinni az antikorrupciós ügyeket a kampányban.