Kerpel-Fronius Gábort jelöli a Momentum főpolgármesternek

Kerpel-Fronius Gábort jelöli a Momentum főpolgármesternek

Kerpel-Fronius Gábor (Fotó: Facebook/Luis C. Cano)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A publikum számára eddig viszonylag ismeretlen momentumos politikus indulhat Budapesten a főpolgármesteri címért – közölte nem rég az Azonnali.hu. A Magyar Hang azt megtudta, kiről van szó. A jelölt neve: Kerpel-Fronius Gábor.

Az Azonnali tehát nem túlzott akkor, amikor viszonylag ismeretlen jelöltről írt. Kerpel-Fronius Gábor neve a Momentum európai parlamenti listájának nem befutó - hetedik - helyén szerepelt és néhány kampányeseményt leszámítva nem találkozhatott vele a szélesebb közönség.

Hivatalos momentumos Facebook-oldala szerint Kerpel-Fronius Gábor 52 éves - ezzel a Momentum politikusainak legidősebbike - cégtulajdonos, rendszerszervező és projektvezető, négy felnőtt gyerek apja.Saját bevallása szerint azért csatlakozott a Momentumhoz, mert fontosnak tartja a politikai kultúraváltást.

Az Azonnali egyébként úgy tudja, személyéről vasárnap estig szavaz a Momentum küldöttgyűlése, indulását hétfőn jelenthetik be. 

Az EP-választásig úgy tűnt, hogy a budapesti ellenzéki főpolgármester-jelölti harc a függetlenként, de az LMP és a Jobbik támogatásával, a Sétáló Budapest-programmal induló publicista, a Magyar Hangban rendszeresen publikáló Puzsér Róbert és a Párbeszéd zuglói polgármestere, az MSZP és a DK által is támogatott Karácsony Gergely között fog eldőlni: a Momentum eddig azt kommunikálta, hogy az előválasztáson nyertes jelöltet fogja támogatni.

Németh Gyöngyvér, a Momentum sajtóreferense az Indexnek azt mondta, hogy a Momentum elnöksége valóban saját főpolgármester-jelölt indítása mellett döntött, ez a jelölt pedig elindulna Karácsony Gergellyel szemben az ellenzéki előválasztáson.