Késelés és gyújtogatás Erdőkertesen: feladta magát a gyanúsított

Késelés és gyújtogatás Erdőkertesen: feladta magát a gyanúsított

Feladta magát a gyanúsított (Képernyőfelvétel: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Feladta magát a rendőrségen az az 57 éves férfi, aki erdőkertesi házának udvarán többször megszúrta áldozatát – a gyanú szerint. A Pest megyei nyomozók emberölés kísérletével gyanúsítják – számolt be róla a rendőrség a honlapján.

 

 

Felidézték: mentőket és rendőröket riasztottak október 4-én éjszaka egy erdőkertesi címre. Egy férfit szúrt és égési sérülésekkel találtak, életveszélyes állapotban vitték kórházba. A történtek után R. István autóba ült, azt nem sokkal később a rendőrök összetörve találták meg a 3-as főúton, a sofőr gyalog menekült tovább. A férfi végül feladta magát egy fővárosi rendőrségi épületben – onnan állították elő 2022. október 5-én kora délután.

– A helyszíni szemle és a beszerzett adatok szerint R. István összeveszett ismerősével, majd ötször megszúrta. Az egyik döfés mellüreget nyitott és a tüdőlebenyig hatolt, közvetlen életveszélyes állapot alakult ki. A támadás után meggyújtotta azt az udvaron álló sátrat, amely áldozata lakhatását szolgálta – ez okozta a II. fokú égési sérüléseket a sértett kezén és lábán – írták.

A közlemény azzal zárult: R. Istvánt emberölés bűntettének kísérletével gyanúsították meg tekintettel arra, hogy a támadás következtében áldozata meg is halhatott volna.