Kész Zoltán: Jó pár momentumost meglepett az etikai bizottság döntése

Kész Zoltán: Jó pár momentumost meglepett az etikai bizottság döntése

Kész Zoltán a kampányzáróján, Veszprémben 2018. április 6-án (Fotó: Facebook/Kész Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Momentum dolga eldönteni, hogy miként értelmezi a politikai szervezet fogalmát, ugyanakkor vidéken jó pár momentumos meglepődött a párt etikai és felügyelő bizottságának azon döntésen, hogy a Momentum tagjai nem lehetnek a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak (MMM) is a tagjai – jelentette ki a Magyar Hangnak Kész Zoltán, az MMM elnökségi tagja. A politikus szerint őt is kereste momentumos önkormányzati képviselő, aki jelezte, hogy párton belül tisztázná a kialakult helyzetet.

Az etikai bizottság néhány napja azért döntött így, mert szerintük az MMM is politikai szervezet, deklarált célja pedig a politikai tevékenység. Kész Zoltán szerint ez, hogy mit tekintünk politikai szervezetnek, értelmezési kérdés, azt ugyanakkor nem vitatta, hogy vannak politikai céljaik, de ezzel nincs is semmi baj. – Sok olyan civil szervezet van, amelynek vannak politikai céljai, például számos civil szervezet jelöltjei indultak a tavalyi önkormányzati választáson is – mondta.

Döntött a Momentum: tagjaik nem csatlakozhatnak a Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz | Magyar Hang

A Momentum alapszabálya szerint tagjaik számára az MMM-tagság csak akkor lenne lehetséges, ha együttműködési megállapodás lenne a Momentum és a Mindenki Magyarországa között.

Kész Zoltán jelezte, nyitottak arra, hogy bármilyen együttműködési megállapodásról tárgyaljanak a Momentummal. Elmondása szerint más párttal nincs együttműködési megállapodásuk, de ezt nem is tartja szükségesnek. – A tagjaink között jelenleg is vannak szocialisták, momentumosok, DK-sok. Ugyanazok az érdekeink, a NER lebontása érdekében szövetkezünk. Egy civil szervezetben eleve nem lenne egészséges dolog azt vizsgálni, hogy ki milyen párt tagja, ezt nem is szoktuk megkérdezni, csak akkor van tudomásunk erről, ha a tagjaink maguktól beszámolnak róla – mondta Kész.