Két budapesti kórházban is leállt a traumatológiai ellátás

Két budapesti kórházban is leállt a traumatológiai ellátás

A Péterfy Sándor utcai kórház Baleseti Központjának (volt Országos Baleseti Intézet) épülete a főváros VIII. kerületében, a Fiumei út elején.
MTI/Bizományosi: Jászai Csaba

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Dél-pesti Centrumkórházban, valamint a János Kórházban is leállt a traumatológiai ellátás. A hír a Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ orvosigazgató-helyettesének leveléből derült ki, amelyet Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő tett közzé a Facebookon.

Ebből az is kiderül, hogy a fenti leállások miatt a Baleseti Intézetre extrém terhelés hárul, így augusztus 23-ig bezárólag az összes halasztható műtétet leállítják.

Pontosan ezt nevezik összeomlásnak – kommentálta a helyzetet Kunetz Zsombor.

Hozzátette, amikor az akut esetek ellátása egy-két intézményre hárul, akkor „a tervezett műtétek elmaradnak, a várólisták nem csökkennek, de még csak nem is stagnálnak, hanem a végtelenbe növekednek”.

Az elemző szerint a helyzetet nem csak egyedi tényezők okozzák, „az az állapot csak romlani fog mindaddig, amíg engedjük, hogy az egészségügy irányításának a közelében ennyire alkalmatlan, kutyaütő banda legyen”.

A leállásról a Hvg.hu érdeklődött a Péterfy kórháznál, amelyhez az intézet tartozik, de még nem kaptak választ. 

Az elmúlt napokban az Uzsoki Utcai Kórházban hasonló gondok léptek fel, az intézetben ugyanis leállt a sürgősségi ellátás, amit csak öt nappal később tudtak újraindítani. Tóth Ferenc orvosigazgató akkoriban az osztályon kialakult humánerőforrás-krízissel indokolta a drasztikus döntést.