Két eljárás is indult a Jakab Péter fórumát megzavaró, földre kényszerített férfi ügyében

Két eljárás is indult a Jakab Péter fórumát megzavaró, földre kényszerített férfi ügyében

Jakab Péter Jobbik-elnök baloldali háttér
előtt (Fotó: Jakab Péter Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Két rendőrségi eljárás is indult, miután egy férfi azt állította, hogy Jakab Péter testőre megverte őt – számolt be róla a Blikk. A vélt áldozatot szavai szerint egy szeptember 2-ai, hajdúhadházi kampányrendezvényen vitték földre, miközben ő csak kutyát sétáltatott. A történtekről egyébként a kormánypárti Ripost számolt be, ezen az látható, ahogy a földre kényszerítik a férfit, aki egyébként korábban jobbikos parlamenti képviselő volt. Rubi Gergely a Magyar Nemzet néven megjelenő napilapnak azt állította, Jakab Péterék hazudnak, és a vitát egy Trianon-emlékmű váltotta ki.

A lap az ügyben kereste az illetékes megyei főkapitányságot. – A 2021. szeptember 2-án Hajdúhadházon megtartott rendezvényről a rendőrök egy 42 éves helyi férfit állítottak elő, vele szemben garázdaság miatt indult eljárás. Továbbá az eseményhez kapcsolódóan a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság garázdaság vétség gyanúja miatt indított eljárást. Az ügyben gyanúsítotti kihallgatás eddig nem történt – válaszolták nekik. A Blikk úgy tudja, Rubi Gergelyt állították elő, és hamarosan az általa Jakab testőreinek nevezett személyeket is kihallgathatják a másik eljárásban.

Facebook-oldalán a Jobbik korábbi elnöke, Sneider Tamás is hozzászólt az ügyhöz, azt állítva, hogy Rubi már 2018-ban, Vona Gábor kampányában is többször megzavart pártrendezvényeket. Sneider úgy látja, Jakab ott hagyta a bajban a testőrét azzal, hogy letagadta.

Jakab szerint a nép az ő testőre

Jakab azt elismerte, hogy pár ember valóban fellépett Rubival szemben a fórumon, miután ő „zaklatta a választókat, majd megrúgta a munkatársamat.” A pártelnök szerint neki egyébként sincs testőre, pontosabban az egész nép az.

– A rendőrség a garázda cselekmény után előállította a rendbontót. Jakab Péternek nincsenek testőrei, a felvételen az látható, hogy a fórum lebonyolításáért felelős egyik rendezvénybiztosító tette a dolgát – közölte a Blikkel a Jobbik.