Két és fél évet kapott a pedofil felvételekkel lebukó győri fideszes

Két és fél évet kapott a pedofil felvételekkel lebukó győri fideszes

Fotó: Unsplash/rawpixel

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hétfőn kezdődött és már aznap ítélethirdetéssel zárult Sz. Balázs ügye, aki tavaly egy győri strand öltözőjében készített a baseballsapkájába épített kamerával felvételeket kiskorú lányokról azok tudta nélkül – közölte a Győri Törvényszékre hivatkozva az Úgytudjuk.hu. A 38 éves Sz. Balázsnál később meg is találták a nyomozók a pedofil felvételeket: összesen 63 saját videó- és képfájlt, valamint 91 db egyéb gyermekpornográf tartalmú egyéb felvételt találtak a nyomozás során.

Azt korábban Dézsi Csaba András győri polgármester is elismerte a Magyar Hangnak, hogy a Fidesz győri szervezetének tagja volt a kukkoló férfi, akit tavaly nyáron buktattak le az Aranyparton, és később pedofil felvételeket találtak. Dézsi lapunk arra vonatkozó kérdésére, hogy a pedofilügy miatt hívták-e vissza Sz. Balázst az önkormányzat oktatási és kulturális bizottságából, azt mondta, hogy ennek az oka az volt, hogy Sz. Balázs méltatlanná vált arra, hogy a város lakóit képviselje az önkormányzat ezen testületében. Sz. Balázs nem csak a fideszes Simon Róbert Balázs parlamenti alkalmazottjaként dolgozott a bűncselekmény elkövetésekor, de a város kulturális bizottságában is helyet kapott a kormánypárt delegáltjaként, amíg le nem bukott a strandon.

A férfi 2019 nyarán interneten keresztül vásárolt egy integrált kamerával ellátott baseball sapkát, azért, hogy azzal titokban felvételeket készítsen. A vádlott ezután 2019 nyara és 2020 júliusa között a sapkába rejtett kamerával a győri strandon az öltöző kabinban átöltöző gyerekekről készített felvételeket. Módszere az volt, hogy a szomszéd kabinból, vagy földre dobott sapkával rögzítette a felvételeket.

A hétfőn indult bírósági eljárásban vádhatóság képviselője kiemelte, hogy Sz. Balázs cselekményének súlyát növeli, hogy védtelen volt a sértetti kör: a gyermekek. Szerinte a fideszes férfi tette erodálta a gyermekek biztonságába vetett hitet. Az ügyész ugyanakkor hozzátette azt is: arra nincs bizonyíték, tény, hogy Sz. Balázs a fotókkal kereskedett volna, azokat csak saját célra készítette. Sz. Balázs vallomást nem kívánt tenni, a bűnösségét elismerte és lemondott a tárgyalás jogáról. Emiatt a tényállás rögzült, az már nem vitatható.

Ezt követően a bíróság meghozta az ítéletet: Sz. Balázs bűnös. Őt a bíróság 2 év 6 hónap szabadságvesztésre, illetve a gyerekektől való foglalkozástól örökös, a közügyektől három éves eltiltásra ítélte, legkorábban büntetése kétharmadának letöltése után szabadulhat. Enyhítő körülményként értékelték a büntetlen előéletet, a nyomozás során való együttműködést, a megbánást, a vádlott személyiségzavarát. Sőt, a védő azzal is érvelt védence mellett: Kaleta Gábor ügyében sokkal több ilyen fotó miatt jóval enyhébb ítélet született.

Ugyanakkor a bíróság súlyosbító körülményként értékelte a cselekmény rendszeres, nem egyszer előforduló, egy éven át tartó jellegét, továbbá az általa keltett felháborodást. Mivel az ítéletet a vád, a védelem és a vádlott is tudomásul vette, az jogerőre emelkedett.

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Keresés

Csatlakozzon hozzánk Patreonon

AZ ÉLET MEG MINDEN PODCAST – Sajó Tamás

Árnyék podcast a mentális egészségről – Pettik Ágival