Két lépcsőben emelik a katonák, rendőrök és határvadászok bérét

Két lépcsőben emelik a katonák, rendőrök és határvadászok bérét

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a katonák és a hivatásos rendvédelmi dolgozók illetményemeléséről tartott sajtótájékoztatón (MTI/Kovács Anikó)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Méltányos bért ígért a katonáknak, rendőröknek és határvadászoknak szombati közös budapesti sajtótájékoztatóján Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Mindketten felidézték, hogy az elmúlt időszakban a rendvédelmi és a honvédelmi ágazatban is történtek illetményfejlesztések.

Rétvári Bence kifejtette: a szomszédban dúló háború, a világszerte tapasztalható gazdasági nehézségek azt vetítik előre, hogy fokozódni fog a migrációs nyomás, és ennek kezelésében fontos szerepük lesz a rendvédelmi szerveknek, köztük a most felállítandó határvadász ezrednek.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf azt mondta: fontos, hogy a katonák is az előttük álló feladatokkal arányos illetményben részesüljenek; az illetményüket két lépcsőben, szeptemberben, majd 2024 januárjában emelik újra.

(MTI)