Két napja borult fel egy tűzoltóautó, de Pintér szerint siker a magyar gyártmány

Két napja borult fel egy tűzoltóautó, de Pintér szerint siker a magyar gyártmány

A tűzoltóautó a felborulás pillanatában

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egészen meglepő időzítéssel sikerült Pintér Sándor belügyminiszternek a magyar tűzoltóautókat dicsérnie. Hiszen még két nap sem telt el azóta, hogy diákok szeme láttára borult fel egy ilyen jármű egy bemutatón. A részben itthon összeszerelt kocsikat már korábban is bírálták a tűzoltók, mégis, Pintér Sándor sikerről beszél.

Bemutatón borult fel egy tűzoltóautó Vácott

Óriási fejlesztést hajtottunk végre – erről beszélt Pintér Sándor egy csepeli fórumon a HVG.hu beszámolója szerint. Felidézte, hogy korábban külföldről vásároltunk tűzoltóautókat, de a katasztrófavédelmi kollégák megkapták a feladatot, hogy a járművek felépítményét Magyarországon gyártsák lett. Ez pedig – mint mondta – akkora siker lett, hogy már a mentőautók felépítményét is ugyanez a gyár készíti el.

Az időzítés egészen meglepő. Hiszen a napokban járta be az egész sajtót az a hír, hogy Vácott, a Duna-parti sétányon egy diákoknak tartott bemutató közben az érkező tűzoltóautó felborult. Öt tűzoltó kórházba is került.

Alig néhányan jelentkeztek tűzoltónak | Magyar Hang

Ötnél is kevesebben jelentek meg néhány hete, amikor toborzást hirdettek a fővárosi tűzoltóságokra - értesült a Magyar Hang. Lapunk információi szerint néhány évvel ezelőtt még tömve voltak az előadók, amikor a szakma iránt érdeklődőket összehívták, és megkapták a tájékoztatást arról, hogyan válhatnak a tűzoltóság munkatársává.

A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete (HTFSZ) már az autók rendszerbe állításakor kongatta a vészharangot és komplett hibalistát tettek közzé róla. Nem mellesleg megemlítették, hogy a 132 millió forintos árával is van probléma, hiszen – mint írják – sokkal olcsóbban hozzájuthatott volna gépjárműfecskendőkhöz az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság olyan nagy tűzoltóautó építési múlttal rendelkező gyártóktól, mint például Rosenbauer vagy Ziegler. Az interneten fellelhető adatokra hivatkoztak, amelyek alapján 20-30 millió forintot lehetett volna megspórolni fecskendőként.