Két vonat ütközött Balatonfüreden

Két vonat ütközött Balatonfüreden

A Balatonfüreden ütközésben megsérült egyik mozdony 2022. július 11-én (Fotó: MÁVINFORM)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nekitolatott egy mozdony egy személyvonatnak Balatonfüreden, a Jókai utcai vasúti átjáróban hétfőn kora délután – közölte Bartók Judit megyei rendőrségi szóvivő a Veol.hu-val. A megyei lap információi szerint egy embert súlyos, négyet pedig könnyű sérüléssel szállítottak kórházba.

A rendőrségi szóvivő elmondta, a vonaton 180-an utaztak. Egy 70 éves nő sérült meg súlyosan. A sérültek között gyermek nincs. Csondor Henrietta megyei katasztrófavédelmi szóvivő közölte, a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányításával a balatonfüredi önkormányzati és a veszprémi hivatásos tűzoltók végezték a műszaki mentést a balesetnél.

Az észak-balatoni vonalon, Balatonfüreden baleset történt 13:38-kor a Déli pályaudvarról Balatonfüredre 11:30-kor elindult 19714-es számú Vizipók InterRégó vonatnál. A Balatonfüredre behaladó vonat mozdonyának ütközött egy másik, az állomáson tolatást végző mozdony. A baleset körülményeit vizsgálják. Utasok is sérültek – közölte a MÁVINFORM.  

Címkék: MÁV, baleset, vasút