Kiadós eső mellett akár havazás is lehet

Kiadós eső mellett akár havazás is lehet

Fotó: Unsplash/Gabriele Diwald

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Túlnyomóan borult időre számíthatunk pénteken, legfeljebb estétől vékonyodhat, szakadozhat kissé a felhőzet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. Délnyugat felől egy kiterjedt csapadékzóna éri el hazánkat, amely csak lassan vonul észak felé. A Dunántúlon kiadósabb csapadékra van kilátás. Az eső mellett előbb Sopron és az Alpokalja térségében, később a Dunántúl nyugati és északi részein, a Bakonyban, illetve az Északi-középhegység magasabban fekvő helyein havas eső, havazás is előfordulhat.

A délkeleti, a Nyugat-Dunántúlon az északnyugati szelet kísérhetik élénk, helyenként erős lökések, majd délutántól egyre nagyobb területen nyugatira, délnyugatira fordul a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 1 és 9 fok között várható, északnyugaton számíthatunk az alacsonyabb értékekre.

Címkék: időjárás