Kiállás a tanárokért: forgalomlassító demonstrációt tartottak Pesterzsébeten

Kiállás a tanárokért: forgalomlassító demonstrációt tartottak Pesterzsébeten

KÉPÜNK ILLUSZTRÁCIÓ! Fotó: Nabeel Syed/Unsplash

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Forgalomlassító demonstrációt tartottak csütörtök reggel Pesterzsébeten, derült ki a Telex cikkéből. Reggel héttől vonultak közel százan a XX. kerületben, felvonultak diákok, tanárok és szimpatizánsok is. Sokan kockás ingben, esetleg fekete ruhában vonultak, másoknál olyan transzparensek voltak, mint a „köznevelési intézmények, a diákok, pedagógusok és oktatást segítő munkatársak tarthatatlan helyzetére”. A demonstráción két forgalmi sávot foglaltak el.

A Telex helyszíni tudósítója szerint az arra haladó autósok, buszosok közül sokan dudálással jelezték egyetértésüket, mások megtapsolták a tüntetéseket. De volt olyan is, aki nemtetszésének adott hangot, például azért, mert a hangoskodó diákok felébresztették.

A reggel hétre meghirdetett eseményen néhány beszédet is elmondtak hangosbemondóba, majd háromnegyed nyolc körül a tüntetés véget is ért. A demonstrációról képeket a Telex oldalán lehet látni.

Mint a Telex is említi, az utolsó nagyobb tüntetés múlt hét szerdán volt Budapesten, az elmúlt heteket pedig a pedagógusok melletti demonstrációk jellemezték. Október 23-án újabb tüntetés várható Budapesten.