Kiderült, hányan töltötték ki eddig a nemzeti konzultációt

Kiderült, hányan töltötték ki eddig a nemzeti konzultációt

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A legutóbbi összesítések szerint már közel 695 ezren töltötték ki a konzultációs kérdőívet, ennek 17 százaléka érkezett online, a többi postai úton – jelentette be a kormány Facebook-oldalára feltöltött videóban a kormányszóvivő csütörtökön.

Szentkirályi Alexandra úgy fogalmazott: „látjuk, hogy a szankciós sorozatban újabb és újabb epizódok jönnek”, majd a kormány narratívájának megfelelően hozzátette: a szankciók nemcsak hogy nem érték el ezt a célt, de az ígéretekkel ellentétben az energetika területére is kiterjednek.

Hozzátette: a gáz és az olaj után a legújabb hírek szerint az atomenergiát akarják célba venni. A valóság azonban kicsit más: jelenleg nincs uniós szankció az orosz földgázra. Az orosz kőolajra vonatkozó uniós szankciókat ugyan valóban elfogadták júniusban, de csak 2023 januárjától lépnek életbe, és Magyarország mentességet kapott.

Szentkirályi azzal folytatta bejelentését: „nem hagyjuk, hogy a háború árát a magyar emberek fizessék meg, ezért is fontos, hogy minél többen elmondják a véleményüket a konzultáció keretében”. Végül azt állította, hogy ha több százezer magyar ember véleménye egy irányba mutat, az sokat számít majd a következő körös tárgyalásokon.