Kiderült, hová megy jövő héten Orbán Viktor

Kiderült, hová megy jövő héten Orbán Viktor

Orbán Viktor a Türk Tanács csúcstalálkozóján (Képernyőfelvétel: Orbán Viktor / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

November 2-án Kazahsztánba utazik Orbán Viktor miniszterelnök – tudatta Havasi Bertalan sajtófőnök a Telexszel. Orbán kétoldalú tárgyalásokat fog folytatni Kazahsztán vezetőivel, és a Türk Államok Szervezetének november 3-i csúcstalálkozóján is részt vesz Asztanában.

Arról az Index írt, hogy november 3-án Kazahsztán fővárosa, Asztana ad otthont a Türk Államok Szervezete (OTS) 10. évfordulós csúcstalálkozójának. A találkozón részt vesznek az OTS-tagállamok, köztük Azerbajdzsán, Kirgizisztán, Törökország és Üzbegisztán vezetői. A szervezetben jelen lévő megfigyelő tagok, mint Magyarország és Türkmenisztán vezetői, szintén részt vesznek a csúcstalálkozón.

Az Astana Times beszámolója szerint a magyar miniszterelnök látogatásának középpontjában a kazah-magyar együttműködés bővítése áll majd, kereskedelmi, gazdasági, befektetési, kulturális és humanitárius területeken. Orbán látogatása előtt egy nappal Emmanuel Macron francia elnök utazik Kazahsztánba, hogy tárgyaljon Kaszim-Zsomart Tokajev kazah elnökkel.