Kiderült, mennyit keresnek Vidnyánszky Attiláék az SZFE élén

Kiderült, mennyit keresnek Vidnyánszky Attiláék az SZFE élén

Vidnyánszky Attila (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Többen is milliós összegeket keresnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) fölé létrehozott, Vidnyánszky Attila vezette kuratórium tagjai közül. Oláh Lajos, a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselője közérdekűadat-igényléssel kérte ki, hogy a kuratóriumban „ki mennyi pénzt markol fel a közösből”, ám nem kapott választ. Ezért pert indítottak, ám még mielőtt érdemben bíróságra került volna az ügy, az SZFE végül kiadta a dokumentumokat.

Eszerint Vidnyánszky Attila kuratóriumi elnök havi 1,3 millió forintot kap munkájáért. Ugyancsak ennyi jár a kuratóriumi tagoknak: Világi Oszkárnak, Rátóti Zoltánnak, Lajos Tamásnak és Bacsa Györgynek. Windisch László felügyelőbizottsági elnökként havi 780 ezer forintot kap, míg a felügyelőbizottsági tagok – Nemcsák Károly és Szapáry György Béla – havi 650 ezer forinttal gyarapodnak. Ugyanennyi jár Martonyi Zoltánnak is vagyonellenőrként.

A DKk szerint „elfogadhatatlan, hogy Orbánék már a felsőoktatási intézményeket is a saját házipénztáruknak tekintik”.