Kiderült, miért mondott le a közfoglalkoztatásért felelős helyettes államtitkár

Kiderült, miért mondott le a közfoglalkoztatásért felelős helyettes államtitkár

Hoffmann Imre, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára (k) a Tisztítsuk meg az országot programról tartott sajtótájékoztatón Vásárosnaményban 2020. szeptember 8-án (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Hoffmann Imre helyettes államtitkár a hivatásos szolgálat felső korhatárának elérése okán nyújtotta be lemondását – így válaszolt a Belügyminisztérium a Magyar Hangnak annak kapcsán, mi az oka a közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár lemondásának, ami csütörtökön este derült ki.

Pintér Sándor belügyminiszter teljes mértékben elégedett a helyettes államtitkár és az általa irányított szakterület tevékenységével, nagyra becsüli és messzemenően elismeri Hoffmann Imre munkáját  – írták. Az viszont, hogy ki lehet Hoffmann utódja, a tárca szerint „idő előtti” kérdés.

Hoffmann önéletrajza szerint 2012 óta felelt a közfoglalkoztatásért a belügy kötelékében, előtte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgató-helyetteseként dolgozott. Szintén csütörtök este derült ki, nem ez az egyetlen személyi változás: Kásler Miklós Emmi-miniszter például sportakadémiákért felelős miniszteri biztost is kinevezett, akinek havi bruttó 1,1 milliós fizetés jár, munkáját pedig titkárság segíti.