Kiderült, mit keresett egy Leopard éjszaka a Hungária körúton

Kiderült, mit keresett egy Leopard éjszaka a Hungária körúton

Leopard 2A4HU harckocsi a honvédelem napja alkalmából, a Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium által szervezett családi napon. (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy német gyártmányú Leopard 2 harckocsit láttak tegnap éjjel a Hős utcánál a Hungária körúton, erről több felvétel is keringeni kezdett a TikTokon. Kiderült, hogy Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnékének parancsára, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hungária körúti Campusára érkezett a Magyar Honvédség Leopard 2HUA4 típusú harcjárműve.

A járművet megkülönböztető jelzéssel ellátott katonai rendész szolgálat kísérte, és a jármű Budapesten, a Hős utca kereszteződésében harcjármű gumibetéten „saját lábon” közlekedett. A Leopárd 2HUA4 lánctalpas harcjárművet az egyetemi oktatási rendszerében a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, katonai vezetői alapképzési szakos honvédtisztjelöltek elméleti ismereteinek bővítésére használják.

Címkék: tank, Leopard