Kiégett a békéscsabai István-malom

Kiégett a békéscsabai István-malom

Ég az egykori István-gőzmalom épülete Békéscsabán 2019. május 21-én (Fotó: MTI/Lehoczky Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kigyulladt az egykori István-malom műemléki épülete kedd délután Békéscsabán, a belvárosban található ipari műemlék teljes terjedelmében ég – jelentette a helyszínről az MTI tudósítója.

A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, a környéket a rendőrség lezárta. Sérültekről nincs információ.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a kiemelt fokozatú tűzesethez hét településről érkeztek tűzoltók. A lángok a tűzoltók erőfeszítései ellenére átterjedtek a több mint száz éve épült, több éve üresen álló épület mind a hat szintjére.

A katasztrófavédelmi mobil labor egészségre káros gázkoncentrációt nem mért. Az MTI információi szerint a tűzesetet néhány perccel 17 óra után észlelte egy járókelő, aki értesítette a katasztrófavédelmet. 

Frissítés: A megyei katasztrófavédelmi szóvivő hét órakor arról tájékoztatta a Beol.hu-t, hogy az oltási munkálatokat 15 tűzoltóautóval, 2 létrás magasból mentő autóval 67-en végezték. Elmondása szerint az épület tetőszerkezete leégett, a malom belseje pedig erősen ég. A kórház épülete nem volt veszélyben.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint 20:45-re sikerült körülhatárolni a tüzet, így az továbbterjedni nem tud. A közeli kórházban biztonsági okokból elzárkóztatást rendeltek el. Egy a malom közelében álló épület tetőszerkezete is meggyulladt. A tűzoltók több oldalról támadva oltják a lángokat – írta a Beol.hu.

Címkék: tűzeset, Békéscsaba