Kiengedték az előzetesből Schadl Györgyöt

Kiengedték az előzetesből Schadl Györgyöt

Schadl György (Forrás: RTL Híradó)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A bíróság elrendelte Schadl György szabadlábra helyezését – írta a Blikk. A lap beszámolója szerint a mai tárgyalás végén ügyvédje indítványozta a kényszerintézkedés megszüntetését, és bűnügyi felügyelet elrendelését. Az ügyvédek már a csütörtöki tárgyalás előtt jelezték: arra számítanak, hogy a Völner-Schadl ügy koronatanújának meghallgatása után a bíróság megszüntetheti a végrehajtói kamara egykori elnökének előzetes letartóztatását.

A bíróság ugyancsak megszüntette R. Róbert harmadrendű vádlott előzetes letartóztatását. Mindketten házi őrizetbe kerülnek, lábukon nyomkövetőt kell viselniük. Schadl egy budapesti címet adott meg ellenőrzési címnek, R. Róbert pedig Kecskeméten tölti a házi őrizetet.

Az ügy elsőrendű vádlottja – Schadl György – mellett megjelent a bíróságon Völner Pál volt igazságügyi államtitkár (az ő esetében nem rendelték el korábban az előzetes letartóztatást, azaz szabadlábon védekezhetett), valamint az ügy harmadrendű vádlottja, R. Róbert is. Schadl Györgyöt és Völner Pált, valamint húsz társukat korrupciós és vagyon elleni bűncselekményekkel, valamint pénzmosással vádolják. Az elmúlt évek legsúlyosabb korrupciós ügyének a tárgyalása februárban kezdődött el.

Címkék: Schadl György