Kiengedték Gulyás Mártont a rendőrségről

Kiengedték Gulyás Mártont a rendőrségről

Gulyás Márton Fotó: Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gulyás Márton ellenzéki aktivista ellen még péntek délután adott ki elfogatóparancsot a bíróság, mert nem jelent meg egy februári tárgyaláson. Gulyás ezután feladta magát a rendőrségen. Ma 11 órakor kezdődött a meghallgatása, ami után elengedték – írja a Mérce.hu.

Még februárban tartottak tárgyalást abban az ügyben,

amelyben Gulyás Mártont garázdasággal vádolják, mivel egy Városligetben tartott

demonstráción a biztonsági őrök által egy kerítésre kifeszített zsákvászont

levágott.

A tárgyalásra Gulyás Márton nem ment el, ezért adták ki március 29-én az elfogatóparancsot ellene. Az ügyben a következő tárgyalási napot május 10-én tartják. Gulyás miután meglátta a körözést, még aznap fel is adta magát a VII. kerületi rendőrkapitányságon.

Matlák Gábor, Gulyás Márton ügyvédje elmondta a Mércének, hogy szerinte szokatlan az eljárási rend, hogy se előzetes letartoztatásba se tárgyalási őrizetbe nem vették Gulyást. Az elfogatóparancs kiadása után pedig azonnal bíró elé kellett volna vezetni Gulyást, csakhogy mivel péntek délután adták ki a körözést, ezért ez nem történhetett meg, mivel legközelebb csak hétfőn, azaz volt bent bíró, aki dolgozott.

Matlák Gábor a Mércének azt mondta az, hogy péntek délután

adták ki az elfogatóparancsot, ezért „kicseszés” volt. Azért is érthetetlen a

helyzet, mert elrendelhették volna a tárgyalási őrizetbe vételt, a következő

május 10. tárgyalási nap előtt, akkor Gulyást bekísérik majd rögtön másnap

reggel viszik a tárgyalásra.