Kigyulladt egy raktárépület Devecserben

Kigyulladt egy raktárépület Devecserben

Füstölő raktárépület a Veszprém megyei Devecserben 2021. március 31-én (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kigyulladt egy raktárépület Devecserben szerda reggel, gumi- és műanyagbálák égnek, a tűz átterjedt a szomszédos raktárépületre is – tájékoztatta a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-t. Szolgainé Soós Gabriella elmondta: a mintegy ezer négyzetméteren lángoló tűz átterjedt a szomszédos, csaknem kétezer négyzetméteres raktárépületre, ahol műanyagot tárolnak.

A katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végez a helyszínen. A tűz megfékezésén a pápai, a veszprémi és az ajkai hivatásos, valamint a devecseri önkéntes tűzoltók dolgoznak.

A Veszprém-kukac nevű hírportál beszámolója szerint a katasztrófavédelem 48 emberrel, 17 járművel és két katasztrófavédelmi mobil laborral vonult a helyszínre. Az esettel kacsolatban készített fotók tanulsága szerint a bő tíz kilométerre fekvő Ajkán is lehet látn ia füstöt. A szakemberek elhúzódó káresettel számolnak, ezért nem tudják megmondani, mikorra lesz eredmény arról, hogy mekkora mennyiségű és milyen minőségű káros anyag került a levegőbe.