Kihallgatta a rendőrség az MSZP-s Gajda Pétert

Kihallgatta a rendőrség az MSZP-s Gajda Pétert

Gajda Péter, Kispest polgármestere (Fotó: Gajda Péter Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tanúként hallgatta ki a rendőrség Gajda Pétert, Kispest polgármesterét – értesült a 24.hu.

A politikus a lapnak azt mondta, hogy még nyáron hallgatták ki a kábítószeres ügyosztály nyomozói és a korábbi párttársáról, Lackner Csabáról készült felvételekről kérdezték. Olyan videó- és hanganyagokról van szó, amelyen az akkor még MSZP-s önkormányzati képviselő korrupcióra utaló állításokat tett, miközben fehér poros zacskót lóbált a kezében.

A cikk szerint még korábban a történtekkel összefüggésben kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt nyomozást indított a Készenléti Rendőrég Nemzeti Nyomozó Iroda. Lackner Csabát ugyanakkor – állítása szerint – az elmúlt két évben nem hallgatta ki a rendőrség, sőt, semmilyen értesítést sem kapott. Nem is tud róla, hogy bármilyen eljárásban érintett lenne.

A rendőrség a lappal mindössze annyit közölt, hogy eljárásokat folytatnak ismeretlen tettes ellen, de a nyomozások érdekeire tekintettel nem adtak bővebb tájékoztatást.