Kiírták az atlétikai stadion kivitelezésére a pályázatot

Kiírták az atlétikai stadion kivitelezésére a pályázatot

A Déli Városkapu Program győztes látványterve, benne az atlétikai stadionnal

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Meghívásos közbeszerzési eljárást írt ki a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. a budapesti atlétikai stadion kivitelezésére. Ez azt jelenti, hogy a pályázatra más nem adhat be pályázatot, csak az előzetesen kiválasztott cégek – vette észre a tenderről szóló hirdetményt a K-Monitor, amely megjegyzi, ugyanilyen eljárásban kerestek kivitelezőt a népligeti autóbusz-pályaudvar közelében épülő kézilabdacsarnoknak. A portál azt is megjegyezte, hogy a felhívást kiíró BMSK nem adott meg becsült összeget.

A pályázatokat március 18-ig kell beadniuk az érdeklődő cégeknek. A 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságra készülő stadion Ferencváros déli és Csepel északi részén húzzák fel. A stadionban 14 ezer 531 ülőhelyes állandó és további 22 ezer 795 fős mobillelátót építenek. Gyepesítés 61 ezer 970 négyzetméteren lesz, valamint minimum 359 lombos fát is elültetnek. A beruházás miatt szükség van a Duna árvízvédelmi védvonalának áthelyezésére is, ezért 1 kilométeren új védvonal épül.

Emlékezetes, az önkormányzati választás után egy ideig bizonytalan volt, hogy a főváros hozzájárul-e az atlétikai világbajnokság megrendezéséhez, csak feltételekkel volt hajlandó a rendezést támogatni. Végül azonban megállapodás született, így folytatódhat a 2023-as seregszemle előkészítése.