Kiküldték a leveleket azoknak, akik még nem vették fel a harmadik oltást

Kiküldték a leveleket azoknak, akik még nem vették fel a harmadik oltást

Beoltanak egy férfit a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagjával. (MTI/Vajda János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több olvasó is jelezte a HVG-nek, hogy megkapta a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) levelét arról, hogy kérje a harmadik oltását. A NEAK emlékeztet, hogy a vírus erőteljesen terjed, sokan megbetegszenek, a korábban kapott védőoltások hatása pedig néhány hónap elteltével gyengül. A levélben ez áll: „Nyilvántartásunk szerint Ön még nem igényelte a 3. megerősítő oltást. Saját maga és családtagjai egészségének védelme érdekében arra kérjük, hogy ezt tegye meg! A megerősítő oltás újból magas szintre emeli a védettséget.”

Ugyanakkor több olvasó is jelezte, hogy korábban két Janssen-vakcinával oltották, ami tulajdonképpen négyet ér, mégis megkapta a levelet.