Kilépett az LMP volt budapesti elnöke a pártból

Kilépett az LMP volt budapesti elnöke a pártból

Ferenczi István, kispest zöld önkormányzati képviselője. Kilépett az LMP-ből

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Október 8-án kiléptem az LMP-ből – jelentette be a Facebookon Ferenczi István, kispesti önkormányzati képviselő, aki a párt budapesti elnöke is volt korábban.

Mint írta, az elmúlt évtizedben a legjobb tudása törekedett arra, hogy hiteles és sikeres zöldpolitikát csináljanak Magyarországon és azon belül Budapesten. „Sikerek és kudarcok vegyesen értek engem is, minket is, de nem bántam meg semmit.”

Ferenczi, közlése szerint mostantól kizárólag arra szeretne koncentrálni, amit a legfontosabbnak tart: a lakóhelyi szintre, a helyi közösség és a helyi környezet építésére, zöldítésére. Maradok Kispest zöld önkormányzati képviselője, immár függetlenként.

Hogy miért döntött így, arról a volt LMP-s képviselő nem árult el részleteket. A Magyar Hang telefonon próbálta elérni Ferenczi Istvánt, ám nem vette fel a készüléket. 

Egy korábbi, az LMP honlapján közölt interjúban a magát ökopunkként jellemző képviselő egyik legnagyobb eredményének azt tartotta, hogy sikerült megakadályoznia a kispesti Kiserdő fáinak kivágását és felhívta a figyelmet a kerület helyenként 100 éves, elavult vízvezetékrendszerére, ami miatt a csapvíz határérték feletti értékben tartalmaz mérgező ólmot.