Kilépni a buborékokból

Kilépni a buborékokból

A Magyar Hang - A Túlélő Magazin ezentúl havonta egyszer kiad egy mellékletet, amely a legjobban sikerült Átlátszó-cikkek válogatását tartalmazza. (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pénteken megjelent friss lapszámunkban egy négyoldalas új mellékletet találhattak olvasóink. Nem véletlenül: az Átlátszó oknyomozó portál online felületén megjelent cikkeiből ezentúl havonta olvashatnak válogatást.

Az együttműködés legfőbb oka az, hogy néha nemcsak az olvasók, de még a sajtóorgánumok is buborékba zárják magukat: csak a saját olvasóikkal-támogatóikkal kommunikálnak és állnak kapcsolatban, és a tartalmakat is elsősorban nekik gyártják. Az így kialakuló buborékok között viszont egyre nehezebb az átjárás, mindenki a saját véleményét véli igaznak, nem alakul ki párbeszéd, vita, és akár a hamis információk is könnyebben elterjednek a buborékon belüli alternatív valóságokban. Pedig az emberek csak akkor tudnak megfelelő döntést hozni, ha minden szükséges információ a rendelkezésükre áll. Ehhez pedig elengedhetetlen lenne a különböző világnézetek, vélemények, adatok és tények megismerése, ütköztetése.

Ezért döntöttünk úgy, hogy befogadjuk más, komoly újságírói munkát végző műhelyek anyagait is, és ennek a folyamatnak az első gyümölcse a most megjelent Átlátszó-melléklet. Üdvözöljük őket a fedélzeten, az olvasóinknak pedig azt üzenjük, olvassák a nyomtatott Magyar Hangot, mert a közeljövőben újabb érdekes-izgalmas tartalmi bővítéseket tervezünk, és kár lenne ezekről lemaradni!