Kimondta Fekete-Győr András ártatlanságát a bíróság

Kimondta Fekete-Győr András ártatlanságát a bíróság

Fekete-Győr András (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A bíróság ma kimondta: ártatlan vagyok, nem követtem el hivatalos személy elleni erőszakot, amivel Orbán ügyészsége vádolt – írta Fekete-Győr András, a Momentum országgyűlési képviselője friss Facebook-bejegyzésében. Fekete-Győr András, a párt egykori elnöke társtettesként, másodrendű vádlottként került a vádlottak padjára, mivel több füstgyertyát is bedobott a rendőrsorfalak közé. Az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztést kért rá, a bíróság azonban felmentette.

Az ítélet kapcsán a politikus így fogalmazott: „Egyfelől hírül akarom adni, hogy befejeződött az ügy, másfelől pedig rámutatni, hogy micsoda elfogadhatatlanul lassú tempóban zajlanak ezek a politikailag motivált eljárások. 2018 óta cipeljük magunkkal, és az biztos, hogy nem volt a Fidesz ellenére, hogy időről-időre bíróság elé kellett állnom emiatt.” Úgy látja, mostantól más eszközt kell találnia a Fidesznek a „fegyelmezésére”, de szerinte az sem fog működni. – Az új politikai generációt koncepciós eljárásokkal sem félreállítani, sem megállítani nem lehet! – szögezte le posztja végén. 

A politikus még 2018 decemberében, az úgynevezett rabszolgatörvény elleni tüntetésen ejtett a rendőr-sorfalak közé egy füstszórót. Állítása szerint ilyet egy játékboltban is lehet kapni, és azután tett így, miután felszólítás nélkül fújták a könnygázt fiatalok és idősek arcába. A füstszóró senkit nem talált el, karcolást sem okozott. Miután jogot végzett, elmondása szerint pontosan tudta, hogy veszélytelen eszközök földre dobása nem bűncselekmény.

Ugyanakkor Szarvas Koppány Bendegúz momentumos politikus hivatalos személy elleni erőszak miatt felfüggesztett börtönbüntetést kapott első fokon, mert 2018-ban a túlóratörvény elleni tüntetésen dulakodott rendőrökkel, írja a Telex a Mandinerre hivatkozva. Szarvast két év börtönre ítélték, amelynek végrehajtását három évre felfüggesztették.