Kincses Áron lesz a KSH új elnöke

Kincses Áron lesz a KSH új elnöke

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) épületének bejárata a főváros II. kerületében, a Keleti Károly utcában (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Új elnököt kap a Központi Statisztikai Hivatal. Orbán Viktor miniszterelnök péntek este közzétett határozatával június 11-től az eddigi három helyettes egyikét, Kincses Áront nevezte ki hét évre. A posztot eddig betöltő Vukovich Gabriella 13 év után megy nyugdíjba, amint azt az Index korábban megírta.

A 68 éves Vukovich Gabriella jogász, demográfus. Pályafutása nagy részét a Központi Statisztikai Hivatalban (KSH) töltötte, amelynek 2010-ben lett elnöke, 2016-ban pedig meghosszabbították a megbízatását.

A hivatal jövőbeni vezetője, Kincses Áron eddig a hivatal Szakstatisztikai Igazgatóságot irányító elnökhelyetteseként dolgozott. 47 éves, statisztikus, és az egyetem elvégzése, 2000 óta folyamatosan a KSH-ban dolgozik, miközben egyetemi oktató és kutató is volt, és az MTA doktorává is avatták.