Kirakta az önkormányzat és a kormányhivatal a fogyatékkal élőket foglalkoztató éttermet

Kirakta az önkormányzat és a kormányhivatal a fogyatékkal élőket foglalkoztató éttermet

A Hatpöttyös Étterem Székesfehérváron (Fotó: Magyar Hang/Grimm Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A székesfehérvári Hatpöttyösben jelenleg értelmi sérültek, látássérültek és mozgássérültek dolgoznak, tizenhárman. Nyolc év alatt 100–110 ember dolgozott az étteremben. A nagy fluktuációnak az az oka, hogy a többségüknek sikerült visszatérni a nyílt munkaerő-piacra. A kezdetben eladott tizenöt napi menü másfél év alatt felszaladt százötvenre, a Hatpöttyös onnantól nyereségesen üzemelt.

(…)

Ez a hely híd a fogyatékkal élők, csökkent munkaképességűek és az egészséges társadalom között. Hogy nem kell félni a fogyatékosoktól, hanem inkább meg kell ismerni őket

(...)

A megyei önkormányzattal született megállapodás értelmében az étterem 10 évig használhatja az épületet, ingyenesen. A szerződés csak november 15-én járt volna le. Ehhez mérten Hermann-né Nagy Vera a kormányhivataltól június közepén kapta meg a végzést arról, hogy július 31-ével ki kell költözniük, mert az épületen felújítás kezdődik.

(...)

Az eltelt pár hétben Veráéknak ingatlanközvetítőn keresztül, piaci alapon sikerült a város szélén találniuk egy felújításra szoruló, három éve üresen álló főzőkonyhát. Itt klasszikus éttermi kiszolgálásra nincsen mód, csak házhoz szállítást tudnak vállalni, augusztus elejétől.

Ez a cikk eredetileg a Magyar Hang 2020/30. számában jelent meg július 24-én.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában! És hogy mit talál még a 2020/30. számban? Itt megnézheti!